På vårkanten är det svårt att inte börja drömma om soliga varma sommardagar. Sommarmodet 2021 präglas mycket av vackra klänningar. Det är både långa och korta modeller som är i ropet och klänningarna får gärna vara i olika toner av pastell, härligt blommande mönster eller gå mer åt det jordnära hållet. Att bosätta sig i härliga klänningar under sommaren är helt rätt. Om du älskar klänningar ska du investera i en klänningsgarderob.

 

Klänningen är det perfekta vardagsplagget

En klänning är ett plagg som har väldigt många användningsområden. En klänning passar alltid, såväl till vardags som till fest. Det är egentligen det perfekta vardagsplagget eftersom du både kan klä upp och klä ner en klänning. Långklänningen fungerar alltid, oavsett vad du ska göra. Ena dagen kan du bära klänning tillsammans med skinnjacka och sneakers för att andra dagen matcha klänningen med ankelboots och en stilren kappa eller trenchcoat. Om du ska på fest behöver du inte shoppa en ny klänning. Klä upp favoritklänningen med ett par snygga klackar, snygga smycken och en festlig väska.

Klänning över byxor är vårens melodi

I vår och sommar kan du bära västar över klänningar. Du kan också matcha klänning och byxor. Mönstrade tights under en svart klänning är också något för våren 2021. Vill du bära andra byxor under går det helt utmärkt att bära kostymbyxorna eller favoritjeansen under klänningen. Klänningen kommer få ett helt nytt intryck när du bär byxor under. Kostymbyxorna ger en mer dressad stil och passar på kontoret, jeansen signalerar en mer ledig stil och leggings ger en ännu mer avslappnad stil.

Vita klänningar

En klänning som är glödhet i vår och sommar är den vita klänningen. Den lite styvare skjortklänningen och den romantiska böljande klänningen är lika aktuella. Innan värmen har kommit kan du gärna bära ett par skinnbyxor under den vita klänningen. Investera i en riktigt härlig vit lång klänning som kan följa dig genom sommaren.

Mönstermatcha från topp till tå

Visste du att du kan mönstermatcha från topp till tå? När du gör det ger du intryck av att vara längre. Det ger också en mer påklädd känsla. Om du inte har några stövlar som matchar med klänningen kan du matcha ett par strumpbyxor eller golvlånga byxor med klänningen.

Använd sommarklänningen på hösten

Till hösten när det blir kyligare ute behöver du inte hänga undan din blommiga sommarklänning utan kan styla den med höga stövlar och en kappa eller trenchcoat. Du kan också bära en tröja under klänningen, till exempel en polotröja. Stickade klänningar som är väldigt trendigt under våren och sommaren är perfekt att fortsätta använda in på hösten. Den stickade klänningen kan du ha på kontoret men också på festen.