Att köpa en ny garderob är något som många drömmer om att få göra. Kläder slits och efter att de tagit plats i garderoben ett antal år blir man less på dem. Dessutom så kommer det och går trender hela tiden. Du kanske till och med har börjat rensa ut din garderob och vet vilka nya plagg du vill köpa till den. Det enda som fattas är ekonomin. I det här inlägget får du tips på hur du kan spara pengar till att köpa din drömgarderob.

Sälj dina kläder

Så länge som dina kläder är hela och rena är det värt att försöka sälja dina gamla kläder och för de pengar du får in för dina gamla kläder kan du köpa nya. Det finns flera sätt att sälja sina kläder på, bland annat så finns det olika köp- och säljsidor och tjänster på nätet du kan vända dig till. Men du kan också sälja kläder på Facebook Marketplace. Förutom att det är viktigt att kläderna är hela och rena för att någon ska vilja köpa dem, är det viktigt att tänka på prissättningen. I second hand-butiker brukar man oftast sälja saker för omkring 10 – 20 % av inköpspriset. Alltså, om du har köpt ett plagg för 250 kronor kan du prova att sälja det för 25 – 50 kronor. Ibland mer, ibland mindre. Det kan vara värt att sätta ett högre pris först för att sedan sänka om ingen nappar.

Sälj dina smycken

Förutom att du kan sälja dina kläder för att få extra pengar till din kassa där vinsten kan gå till att köpa en helt ny garderob, kan du även sälja dina smycken. Det finns flera företag som köper upp smycken av äkta silver, guld och ibland ädelstenar. Att sälja guld är enkelt, då du skickar iväg dina smycken till företaget och får betalt för dem så fort företaget har mottagit dit brev och värderat det. Gå igenom de smycken du har och överväg vilka som du kan tänka dig sälja för att få en bra peng till dina besparingar.

Spara pengar

Det finns många sätt du kan spara pengar på. För att börja spara pengar ska du utgå från din ekonomi och se över inom vilka områden du kan spara pengar. När du gjort din egen budget kan du öppna ett sparkonto som till exempel heter drömgarderoben. När du har ett sparkonto separat från ditt vanliga privata konto, får du en bra överblick på hur pengarna växer och om du snart når ditt mål. Du kan välja att köpa dina drömplagg ett och ett med pengarna från ditt klädkonto, eller köpa allt i en klumpsumma när du nått ditt mål. Du bestämmer själv vad som passar dig och din ekonomi bäst.

Använd rabattkoder

Ett annat sätt att finansiera de kläder man länge haft span på är att vara uppmärksam på när priset går ner på plaggen. Då ska du passa på att köpa dem! Ibland har butikerna rea och rabattkoder kan vara bra att utnyttja när de är aktuella. På så sätt kan du spara en liten slant på att köpa dina kläder till din drömgarderob.