I den här delen ger vi ljus till några av våra största svenska varumärken och kläddesigners.

Ida Sjöstedt

En designer som slagit igenom de senaste åren är Ida Sjöstedt. Hennes vackra och något drömska klänningar har burits av både bloggare och kändisar. Hennes stil beskrivs som ”tasteful kitsch” som möter den klassiska skandinaviska stilen.

Lars Wallin

Lars Wallin är en annan känd svensk modeskapare som fått ett flertal fina priser och utmärkelser för sina designer. Han är särskilt känd för sina klänningar som bland annat har burits av kronprinsessan Victoria och prinsessan Madeleine.

Acne Studios

Acne Studios hette från början Acne jeans och som namnet redan berättat så var det främst jeans de fokuserade på i början. Sedan märket grundades år 1966 i Stockholm har det öppnats butiker runt om i hela världen.

Filippa K

Ett annat känt svenskt klädvarumärke är Filippa K. Filippa K är döpt efter dess skapare Filippa Karlsson som grundade varumärket år 1993. Kläderna kännetecknas som typisk skandinavisk stil med internationella influenser.

Dagmar

Varumärket Dagmar är en förkortning av house of Dagmar. Varumärket grundades år 2005 av systrarna Sofia Malm, Kristina Tjäder och Karin Söderlind. Kläderna är skräddarsydda med en modern twist.