Att modehusen är de som styr vad som ska vara trendigt är något vi är medvetna om vid det här laget. I den här delen får du lära dig mer om de mest kända modedesigners som finns i världen.

Versace

Gianni Versace är namnet på en känd kläddesigner som startade sitt klädmärke Versace år 1978. Hans mode är inspirerat av grekisk arkitektur, vilket vi även kan se på företagets logga. Varumärket tillverkar kläder, skor, accessoarer och parfymer.

Coco Chanel

Den klassiska och sofistikerade modestilens urmoder är modeskaparen Coco Chanel. Med hennes mode kom en mer avslappnad siluett som var lättare för kvinnor att bära, vilket var början på att korsetten fasades ut. Förutom kläder är Coco Chanel ett känt parfymmärke och det var Coco Chanel som tog fram ”den lilla svarta”. Trots att varumärket är över 100 år gammalt har plaggen behållit den klassiska stilen.p>

Ralph Lauren

En annan känd modeskapare är Ralph Lauren som började sin modekarriär med att sälja slipsar. Klädmärket gjorde från en början kläder för män men det dröjde inte länge tills att han började att designa kläder även för kvinnor. Ralph Lauren har fått flera stora utmärkelser och säljer förutom kläder skor, accessoarer och parfymer.

Giorgio Armani

Ett annat italienskt varumärke är Giorgio Armani. Det som många kopplar till varumärket är kostymer. Förutom kostymer så tillverkar varumärket plagg till både kvinnor och män, parfymer och accessoarer.

Balmain

Ett stort modehus som kommer från Frankrike är Balmain som grundades år 1945. Skaparen Pierre Balmain slog igenom med sina aftonkläder och cocktailklänningar. Idag säljer klädmärket förutom kläder även parfymer och smycken.