Många som är intresserade av mode tycker också om att visa upp sina utstyrslar på sina sociala medier. Men att ta bilder på sin outfit är inte alltid det lättaste och därför tänkte vi ge dig några tips på hur du tar bättre bilder på dig och din outfit.

Ljus

För att ta en bra bild krävs det att du har ett bra ljus. Det bästa du kan göra för att få en bra bild på din outfit är att ta bilderna i dagsljus. Men om du behöver ta dina bilder när det är mörkt ute kan du testa att ta bilderna med kamerans blixt, men eftersom blixtens ljus är skarpt blir inte bilderna alltid de bästa. En sak som du kan köpa då är en selfie lampa som ger dina bilder ett mjukare ljus.

Vinklar

Det ser rätt enkelt ut när man ser en professionell modell posera på bilder. Men när man själv försöker blir resultatet inte detsamma. Det är för att modellen bara behöver posera, men om du både är modell och fotograf för dina egna bilder behöver du både tänka på kamerans vinkel och dina egna vinklar. Det bästa du kan göra för att ta bra bilder på din outfit är att testa dig fram med olika poser och vinklar på kameran när du tar dina foton. Det viktigaste du ska tänka på är att ha roligt och att försöka få med så mycket som möjligt av din utstyrsel.

Kamera

Det funkar fint att fotografera med hjälp av den kamera som finns inbyggd i mobiltelefonen. Många influencers använder sig av sin mobilkamera när de tar sina bilder som hamnar på deras Instagram. Det är för att mobilkamerorna idag är så pass bra att fotona kan se proffsiga ut. Men om du är intresserad av foto kan det vara en bra idé att köpa en systemkamera. En systemkamera är något mer avancerad än en vanlig kamera, vilket gör det möjligt för dig att testa fler inställningar för att på så sätt kunna ta ännu bättre bilder på dig och din outfit.