Dagarna efter nyår går gymmen åter varma och för de flesta känns det fantastiskt att vara på g igen. Årsskiftet medför nytt hopp och nya löften, kanske blir det just i år som du lyckas slå dina tidigare träningsrekord?

Träningskläderna spelar onekligen en viktig roll för hur du kommer känna dig i dina svettigaste stunder, både fysiskt och psykiskt. Iklädd snygga träningskläder som ger dig fritt rörelseutrymme kommer du antagligen orka ge det där lilla extra.

Eftersom det är den tiden när träningssäsongen 2022 snart drar i gång är det dags att spana på vårens träningsmode. Hur verkar det bli i början på året?

Korta träningstoppar och tajta träningsbyxor

Varken korta träningstoppar eller tajta träningsbyxor verkar gå ur tiden. Av den anledningen kan du vänta dig snygga träningskläder av de här slagen även våren 2022.

Det finns flera skäl till att träningstajtsen kommer vara fortsatt populära. De är helt enkelt smidigare att röra sig i och de vanligen snabbtorkande funktionsmaterialen gör att byxorna inte tyngs av svett.

De korta träningstopparna är omtyckta av ungefär samma skäl som träningstajtsen, de torkar snabbt och fladdrar sällan runt kring kroppen när du styrketränar, övar yoga eller löptränar.

Både enfärgat och mönstrat träningsmode

Träningsmodet är speciellt på så sätt att det ger utrymme för både dämpade och kaxiga färger och mönster. Blom- och djurmönstrat tycks alltid finna en väg tillbaka, liksom de mer minimalistiska trycken.

Med detta skrivet kan du inför våren 2022 vänta dig en mix av enfärgat och mönstrat träningsmode. Att kombinera mönstrade träningsbyxor med en matchande enfärgad topp kan bli riktigt läckert. Prova olika kombinationer och hitta stilen som avspeglar dig!

Yogamodet banar sin egen väg även i vår

Som vanligt kan man inte jämföra ”vanliga” träningskläder med yogakläder, plaggen är nämligen utformade för olika träningssituationer.

Medan styrketräning och konditionspass blir lättare att genomföra med åtsmitande kläder, kan yoga, qigong och liknande träning snarare gynnas av löst sittande byxa och tröja. Det finns till och med särskilda yogabyxor som påminner om haremsbyxan.

Även om uttrycksfulla färger och mönster förekommer inom denna modegren, brukar yogamodet kännetecknas av dova, jordnära färger.

Supermjuka material används i regel i kläderna. Därför är känslan av att bära dem nästan densamma som att gå runt i myskläder.

Ljusa pastellfärger respektive varma ockrafärger förefaller vara på yogamodet just nu och än syns inga tecken på att dessa färger kommer minska i popularitet under den tidiga våren.

Fortfarande mycket street över träningsmodet

Träningskläder måste inte begränsas till gymmet, tvärtom är sportmodet populärt även till vardags och så verkar det förbli våren 2022.

Utanför gymmet är det streettouchen som kommer dominera träningsmodet, exempelvis de typiska joggingbyxorna med revärer på sidan och enfärgade hoodies.

Med rätt accessoarer kan något så enkelt som en träningsdräkt inge ett dressat intryck.