Mode kan delas in i olika trender och i den här delen går vi igenom några trender och vad de innebär.

Klassiskt mode

Det klassiska modet kan beskrivas som formellt och ska inte sticka ut särskilt mycket och ibland kan det anses vara konservativt eftersom man inom det klassiska modet inte visar särskilt mycket hud eller bär plagg som visar kurvor.

Bohemiskt mode

Ett bohemiskt mode har sina rötter från 1970-talet då plaggen symboliserade den kvinnliga frigörelsen och plaggen kunde sitta fritt längs kroppen. Klänningar i olika mönster och kjolar som är lätta.

Streetmode

En annan sorts modetrend är streetmodet. Till skillnad från det klassiska modet kan man i streetmodet visa mer av den man är och bära plagg som är bekväma framför propra. Modet inspireras av hiphoppare, skejtare och surfare och är starkt förknippat med ungdomskultur. Streetmodet, eller gatumodet, är den typ av mode vi kan se i de större stadskärnorna och bärs av ungdomarna som hänger där.

Casualmode

Casual är det engelska ordet för ledigt eller avslappnat, vilket beskriver vad modet innebär ganska bra. Det lediga modet innebär att du bär plagg som är sköna att ha på sig till vardags men kanske inte är de du tar på dig när det vankas festligheter.