Redan från en väldigt tidig ålder kan barn få upp ögonen för det här med mode och kläder. Ju äldre de blir, desto viktigare blir det för barn att klä sig rätt och moderiktigt. Men som förälder kan det vara svårt att veta vilka kläder man ska köpa till sitt barn eller sin ungdom. I det här inlägget kommer du att få en kort guide på vilket mode som gäller bland barn och ungdomar just nu så att du får en bättre koll på vilka kläder du ska köpa till ditt barn.

Märkeskläder

Något som har blivit allt mer populärt bland barn, men främst bland ungdomar är kläder av ett dyrare varumärke. Många tycker att det är onödigt att köpa plagg som kostar mer pengar än vanligt. Men det de inte tänker på är att dyrare kläder är oftast framtagna av material som har bättre hållbarhet. Det betyder att barnet kan bära plagget längre och du behöver inte köpa nya kläder lika ofta. Därför kan det vara värt att köpa märkeskläder. Det finns massor av olika märkeskläder. Några exempel på märkeskläder som är trendiga bland barn och ungdomar just nu är Fila, Gant, Tommy Hilfiger, Ellesse, Adidas, Calvin Klein och Levi’s. Du kan hitta märkeskläder i de klädbutiker som säljer märkeskläder. Ett bra exempel på det är Kidsbrandstore som säljer märkeskläder för barn och ungdomar i deras webbshop online.

Street style

Om det är en klädstil som är särskilt trendig bland ungdomar just nu så är det street style. Street style är det mode du finner på gatorna runt om i olika förorter. Modet är lite mer coolt och är för ungdomen som vågar sticka ut.

90-tal

En annan sorts klädstil som är populär bland både barn och ungdomar just nu är 90-tal. Det är väldigt inne med kläder som liknar det mode vi bar på 90-talet. Om du behöver fräscha upp ditt minne kan du öppna din sökmotor och söka efter 90-tals kläder. Då får du snabbt en bra överblick på vilken typ av kläder du kan köpa till ditt barn.

Second hand

Många barn och ungdomar är medvetna om klimatet. Ett bra sätt att vara mer miljövänlig är att köpa kläder på second hand istället för att köpa nya kläder. Det finns massor av bra och snygga plagg på second hand. Du kan spana in dina lokala second hand butiker och loppisar. Men det finns också en second hand marknad på internet där du kan hitta många bra kläder till ditt barn. Om ni delar intresset kan det vara en rolig idé att ni tillsammans besöker era närmsta second hand butiker för att hitta nya kläder som ditt barn eller din ungdom kan välja ut själv.