Stil handlar inte enbart om att ha snygga kläder eller dyra accessoarer. Nej, när modeskapare talar om stil menar de ofta en känsla, en attityd, som ger ett personligt och medvetet utseende. Hur fina kläder du än har kan hela looken snabbt förstöras om du till exempel går kutryggig eller om du inte matchar de olika plaggen eller dina skor rätt. Att vara hel och ren är ytterligare en förutsättning för att lyckas med stilen.

Frisyren spelar också stor roll. Oavsett om du är lång- eller korthårig, om du har rakt eller lockigt hår, mörkt, ljust eller mittemellan finns det olika stilar som kan framhäva eller ”dra ner” det du har på dig. Har du blivit tunnhårig eller drabbats av håravfall kanske du känner att du inte kan göra så mycket åt frisyren, men det behöver du inte längre oroa dig för. Med hjälp av hårtransplantationer och behandlingar hos Nordic hair klinik kan du skaffa en tjock och frisk kalufs, och du kan till och med förbättra skägget och ögonbrynen om du vill.

 

Vilket intryck vill du ge?

När du ska matcha din outfit med frisyrer är det viktigt att du vet vad du till utstråla och i vilken kontext du ska röra dig. Ta en snygg kostym eller dräkt, till exempel. Väljer du att matcha den med en kort och/eller bakåtslickad frisyr eller en stram håruppsättning kommer du se klassiskt elegant ut. Väljer du att ha håret utsläppt eller lite rufsigt får du en sexig rockstjärnelook som ger ett spännande intryck. Är det George Clooney eller Keanu Reeves du gillar bäst? Audrey Hepburn eller Angelina Jolie? Om du ska gå på en arbetsintervju eller jobbar på en bank kommer den första stilen förmodligen passa bättre medan den andra är perfekt till fest eller om du har ett konstnärligt yrke.

Mycket handlar också om attityd och personlighet. Vill du stå ut i mängden tycker du säkert det är kul att experimentera med olika hårfärger eller tuffa klippningar. Är du lite mer timid och inte gillar att stå i centrum kan du välja en naturligare look som ger ett fräscht och sympatiskt intryck. Står du någonstans mittemellan kan du lära dig att göra roliga uppsättningar eller rufsa till frisyren med hjälp av hårprodukter och stylingredskap för de tillfällen då du vill se lite ”extra” ut.

Glöm inte heller att hålla håret fräscht. Även om du har god kvalitet på ditt hår eller en snygg frisyr, så spelar det ingen roll om kalufsen är ovårdad. Gör regelbundna hårinpackningar och skaffa hårprodukter som passar just ditt hår för ett friskt och trevligt utseende.